top of page

Wijken

5 Koningsdag 2022 (69).JPG

Professoren- en Burgemeesterwijk

Ook dit jaar geeft het Oranjecomité van de Professoren- en Burgemeesterswijk weer invulling aan een 50 jaar oude traditie van vrijmarkt, kinderoptocht met Jong K&G, kinderspelletjes, muziek, drankjes, hapjes en gezelligheid op het plein op de unieke kruising van de De Laat de Kanterstraat - Cobetstraat.

Het podium is vanaf 12 uur gevuld met diverse optredens en entertainment. Er is weer een heuse Hollands Got Talent, DJ’s en The Bigger Band. (funk, rock en soul). 

Meer informatie over de Professoren- en Burgemeesterswijk kunt u vinden op de website van de wijkvereniging.

Cronestein

Kom naar het Oranjeplein! Het Oranjeplein is bij de Buurtbank, hoek Veilingkade-Lammenschansweg.

Feest voor jong en oud. 

Met muziek, koffie, oranjetraktatie, vrijmarkt, Oud Hollandsche kinderspelen en een gezellige knutseltafel.

Iedereen is welkom!

Meer informatie over Cronestein is beschikbaar op de website.

Koningsdag 2019 (38).JPG
Koningsdag 2019 (241).JPG

Zuid-West 100

De wijkvereniging van ZuidWest 100 is naar eigen zeggen aanvankelijk opgezet als echte belangenvereniging van de huiseigenaren; op Koningsdag verzorgen zij echter vooral een gezellige dag met diverse activiteiten.

Om 10.00 uur gaat het Paganiniterras open, met o.a. kinderspelen, een rad van avontuur, een springkussen, een tekenwedstrijd en ZW's got talent. En uiteraard ontbreekt de volleybalwedstrijd niet!

Meer informatie over Zuid-West 100 is beschikbaar op de website.

Lage Mors

Om de leefbaarheid in de wijk te bevorderen organiseert de wijkvereniging gezamenlijke activiteiten, samen met de bewoners en vooral voor de bewoners.

Zo ook op Koningsdag een gezellige vrijmarkt van 10.00-14.00 uur in de Tesselschadestraat!.

Meer informatie over de Lage Mors is beschikbaar op de website.

5 Koningsdag 2022 (35).JPG
5 Koningsdag 2022 (235).JPG

Stevenshof

De wijkvereniging “Wijkraad Stevenshof” is een actieve en betrokken wijkvereniging die het welzijn van alle bewoners van de Stevenshof en van hen die er werkzaam zijn wil bevorderen in de meest ruime zin van het woord.

En wat geweldig leuk dat er nu op Koningsdag een vrijmarkt wordt georganiseerd in de Ank van der Moerstraat/Esther de Boer-van Rijkstraat op het 'Koeveld' van 09.00-13.00 uur!

Kijk voor meer info op: www.koningsdagstevenshof.nl

Speeltuin Westerkwartier

Speeltuin Westerkwartier is de meest groene speeltuin van Leiden en is sinds de oprichting in 1933 te vinden in de Ten Katestraat, in de wijk “Haagwegkwartier”. Ook met Koningsdag is de speeltuin geopend.

 

De speeltuin wordt versierd en zij maken er een groot feest van. Er komen kraampjes, gezellige muziek, oudhollandse spelletjes, er kan worden geschminkt en er is een rad van avontuur met leuke prijzen. Voor alle kinderen worden er pannenkoeken gebakken, kortom één groot kinderfeest!

Meer informatie over Speeltuin Westerkwartier is beschikbaar op de website.

5 Koningsdag 2022 (317).JPG

Foto's: Emile van Aelst

bottom of page